Excelente maestro es aquel que, enseñando poco, hace nacer en el alumno un deseo grande de aprender. Arturo Graf

domingo, 26 de mayo de 2013

¡CONTINUEM ENDAVANT!


En aquesta nova entrada, comentaré els avenços que hem dut a terme en la nostra representació i també, com van evolucionant els assajos d’aquesta. Personalment, he de dir que ens estem esforçant molt per aconseguir que el dia de la representació la representació surti molt bé.

Per començar, volia explicar que hem fet un canvi de personatge entre dos companyes. Després d’assajar molt, ens vàrem adonar que la nostra papallona Alicia, es desenvolupava millor fent el paper de marieta i Carol, que feia de marieta li sortia molt bé fer de papallona. Així que, vàrem decidir torna a assajar amb aquest canvi i veure com anava. Personalment, hem va agradar molt perquè sembla que les dos es senten còmodes fent aquests personatges.

A més,  també hem afegit una escena més en el nostre guió, Carmen i Toni, ens van dir que al guió li faltava explicar una mica més com la papallona perdona als altres insectes i com aquests pensen sobre el que li han fet a la papallona.

Després d’aquesta indicació, vàrem entendre que tenia raó, que a la nostra representació li faltava aquesta part. Una vegada que ho vam acabar d’escriure, ho teníem molt més clar. Ara si que la nostra obra estava completa i ensenyava el missatge que volíem transmetre.

Un altre idea que ens va dir el professor, va ser introduir una cançó de pardals quan l’aranya comença a parlar al principi de la nostra obra per donar l’efecte d’estar en un bosc. Penso, que aquest canvi també ha estat molt encertat, ja que  dóna realment aquest efecte.

Toni també ens va dir, que havíem de cantar més fort perquè sinó les fileres de darrere no escoltarien ni el guió ni les cançons. Dit això, ens vam posar a practicar entre nosaltres per millorar en aquest aspecte. Una de les coses que vam fer mentre assajàvem en la sala d’actes, va ser que alguns membres del grup es van anar una mica lluny i la persona que havia de cantar havia de fer-ho més alt per que les altres els hi escoltessin. Tots els membres del grup, vàrem cantar d’aquesta manera i crec que va anar bé perquè totes vam poder cantar una mica més fort.

Un altre aspecte que hem anant avançant és en la creació dels nostres vestuaris, ja que totes les meves companyes han anat acabant les seves disfresses. Personalment, de la meva hem falta acabar dos coses. La primera, és que he de tornar a fer el cos de l’eruga perquè el que ja estava fet s’ha romput, i l’altra és que vull enganxar els meus braços amb els que jo he fet, així quan els mogui, els altres també es mouran.

Per realitzar-ho, he emprat fil de pescar cosint els braços amb aquest fil i deixant sempre el mateix espai entre ells. A més, una de les coses que també he fet és cosir els meus braços a una mitja de color blau marí.

 
La creació dels nostres decorats és un altre aspecte que va molt avançat, ja que ho tenim quasi tot fet. La flor és un dels últims que hem realitzat.  Aquesta és molt fàcil de fer, ja que només es necessita una caixa de cartró grossa. Primer, vam realitzar la base tallant un tros de cartró i després ho vam ajuntar fent 4 cantonades. A continuació, vàrem  realitzar les fulles de la nostra flor també amb el mateix material. Una vegada es va fer això, vam fer dos talls a la base per poder subjectar millor la part on van les fulles. Així és com ens ha quedat:



                                       
Després de fer la base de cartró, es va comprar feltre de color verd, rosa i groc per donar color a la flor. Vam utilitzar el feltre verd per fer el tall, el color rosa per les fulles i el color groc per simular el pol·len i ho vam aferrar al cartró. Aquest és el resultat final:

  
A continuació, vàrem elaborar l’ou en el qual l’eruga s’amaga en el moment de començar la seva metamorfosi i convertir-se en papallona. Per fer-ho es necessita cartró,  un pal gros i feltre de color beige. El que s’ha de fer primer, és tallar un tros de cartró en forma de triangle, però amb una punta més rodona. Seguidament, s’aferra el palo a aquesta base de cartró i finalment, es cobreix l’estructura amb el feltre de color beige.  

 
L’últim decorat que hem realitzat és l’herba que ambientarà l’escenari com si fos un bosc. Realitzar l’herba també ha estat molt senzill, i només vam necessitar suro, pals petits, fil de color verd i feltre del mateix color. En primer lloc, vam fer la base amb suro clavant un pal petit en aquesta. Més tard, el feltre el tallarem amb la forma d’herba i ho cosirem al pal. Així va quedar la nostra herba:


 
Per acabar, he de dir que ja ens queda poc per acabar tots els decorats i personalment m’ha agraden molt com estan quedant. A més, poc a poc ens va sortint millor assajos de la nostra representació. Com he dit al principi, tot el grup ens estam esforçant molt per aconseguir un bon resultat el dia de la representació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario