Excelente maestro es aquel que, enseñando poco, hace nacer en el alumno un deseo grande de aprender. Arturo Graf

viernes, 8 de marzo de 2013

INICIS DE LA CREACIÓ DELS NOSTRES PERSONATGES


El dijous va ser el primer dia que vàrem començar a treballar en grup en la nostra representació teatral. Quan va començar la classe, na Carmen va explicar que havíem de fer un bloc explicant com va el procés de la nostra representació i els criteris d’avaluació que seguiria per valorar-lo.
A continuació, hem vaig anar a on estaven les meves companyes de grup i vam començar a treballar. He de dir que ja tenim els personatges que formaran aquesta obra, la seva personalitat i la historia feta, però aquesta última encara no sabem si està be.

Per aquest motiu, teníem molt clar que volíem començar a treballar amb els personatges i la seva caracterització. Cal esmentar que els personatges que apareixeran en aquesta obra seran una marieta, una abella, una formiga, una aranya, una eruga  i finalment una papallona.
Abans de començar a pensar en com fer la caracterització dels personatges, hem vaig recordar que fa un any aproximadament vaig comprar-me un llibre per fer disfresses infantils amb materials econòmics i reciclats i ho vaig portar a classe. Les meves companyes i jo vàrem mirar aquest llibre, i ens va donar una idea de com podríem fer alguns dels personatges. A més a més, també vam mirar un altre llibre de manualitats per veure com podríem ambientar el nostre escenari.

El primer personatge que vàrem tractar va ser la marieta. Vam parlar que podríem caracteritzar-la amb mitges de color negra, una samarreta del mateix color i després mitjons vermells. Per realitzar les aletes, una de les opcions pensades va ser la utilització d’un tros de goma eva de color vermell i altre de color negre, encara que estem dubtant entre diferents materials com moqueta vermella o paper de diari. A més, realitzarem unes antenes manualment i li pintarem les ungles vermelles amb punts negres a la persona que interpreti a aquest personatge, que en aquest cas és Carol.
El següent personatge va ser l’abella. Per fer-ho vàrem pensar que la persona que ho representarà, que en aquest cas és Andrea, portarà unes mitges negres i un vestit negre amb ratlles grogues fetes amb goma eva d’aquest mateix color. Després, li posarem mitjons amb ratlles de color groc i negre i fabricarem unes antenes manualment amb filferro, paper de diari i una diadema de color negra. No obstant, encara no tenim clar com farem les ales d’aquest personatge, una de les opcions que vam pensar va ser fer-les amb cartró i paper d’alumini.

A continuació, vàrem parlar de com caracteritzar  a la papallona. En un principi, vam decidir fer-la amb mitges i samarreta de color platejat i les ales de color taronja amb purpurina. Però després, vam pensar que cap membre del grup tenia mitges i samarreta platejades i podria ser difícil de trobar.
Per aquesta raó, decidirem canviar el color platejat per un color blanc. Les ales, les realitzarem amb molts colors i també li posarem uns guants de color blanc. Pel que fa al pentinat i al maquillatge, vàrem decidir que la papallona portaria un monyo alt i un maquillatge molt polit, ja que en la nostra historia aquest personatge ha de destacar per la seva bellesa. En aquest cas, la persona que ho interpretarà serà Alicia.

Dels últims tres personatges, la formiga, l’aranya i l’eruga, no vam parlar molt degut a que ja ens quedava poc temps de classe i havíem de parlar també d’altres aspectes.
Respecte a la formiga, que serà interpretada per Eva, vàrem comentar que la seva disfressa seria de color lila. Per aquesta raó, aquest personatge portarà mitges de color violetes i una samarreta del mateix color. Aspectes com les ales i altres característiques no els vam tractar. 

L’aranya, va ser el personatge que menys vàrem tractar. Decidírem que la persona que ho representarà, que en aquest cas és Arantxa, portarà mitges i samarreta de color negra. Per realitzar les potes d’aquest personatge, pensàrem en agafar 4 mitjons negres i cosir-los a la samarreta (2 davant i dos darrere). Després, els emplenaríem de cotó o d’altre material i li ficaríem filferro dins per a que es poguessin moure i tinguessin més forma. A més, com aquest animal té molts d’ulls, anem a fer-li 6 ulls amb materials reciclats.
Per últim, vàrem parlar de l’eruga. Aquest és un personatge que en la nostra historia ha d’aparèixer molt lleig, ja que després es  torna una papallona molt bonica. L’eruga serà de color blau i hem agafat idees d’una pel·lícula de dibuixos Alicia en el País de las Maravillas, encara que li farem la nostra aportació personal.

També, hem decidit que la persona que l’interpreti, en aquest cas jo, portarà mitges de color blau clar i una samarreta del mateix color. Per altra banda, hi ha alguns aspectes del vestuari de l’eruga que encara no els tenim clars. A més, aquest personatge durà una mascara per aconseguir l’objectiu que volem.
Quan vàrem acabar de parlar de la caracterització dels personatges, pensàrem en quina feina podríem realitzar en la classe següent, i finalment decidiríem que començaríem a fer les mascares que portaran alguns personatges, com per exemple, l’eruga.

Així que, ens posàrem a pensar en els materials que necessitaríem per fer aquestes mascares i ens vam organitzar per portar-los el pròxim dijous. També, vàrem decidir començar a cercar mitges dels colors que necessitem, i d’aquesta manera anar aconseguint poc a poc tot el que requerirem per caracteritzar als nostres personatges.

A continuació, escriuré la llista de material que tindré que portar la setmana que ve:


·         Pintura de color blau clar
·         Paper de diari
·         Mitja de color blau clar
·         3 botelles de 1,5 litres blaus
·         Cuttex o tisores
·         Cola liquida
·         Mirar el preu del material goma eva
 
A part d’això, a nivell de grup hem de mirar per casa si tenim mitges dels colors que necessitem: Blau, negres, blanques i violetes. Per d’aquesta forma, fer les nostres disfresses lo més econòmiques possibles. A més, crec que és molt important elaborar aquestes amb materials reciclats i si no es pogués fer tot, comprar el menys material possible. 

Per al pròxim dia, hem decidit començar a fer les mascares que duran alguns personatges, i a més m’agradaria acabar de comentar amb les meves companyes alguns aspectes de les disfresses dels nostres personatges que encara no tenim clar.
Personalment, estic molt il·lusionada amb aquest projecte ja que mai havia fet res paregut. Penso que realitzar aquest musical ens durà molta feina, però si gestionem bé el treball que hem de fer i tots els membres del grup ens impliquem, tot sortirà molt bé.

Crec també, que realitzar aquesta representació ens ajudarà molt en la nostra futura docència, ja que aprendrem a fer disfresses per als infants amb materials reciclats i fàcils d’aconseguir, a crear histories i cançons i a realitzar una bona decoració a l’aula.
Per acabar, volia dir que estic molt contenta de realitzar aquest treball amb aquest grup, perquè ens entenem molt bé i a més, és un grup molt treballador i compromès amb la feina que s’ha de realitzar.

                                                                                         

No hay comentarios:

Publicar un comentario