Excelente maestro es aquel que, enseñando poco, hace nacer en el alumno un deseo grande de aprender. Arturo Graf

martes, 25 de diciembre de 2012

APNEEF

A l’hora de realitzar aquesta entrada, vaig pensar que volia escriure sobre alguna associació d’Eivissa. Després de mirar diverses fundacions, vaig decidir fer-la sobre l’associació APNEEF (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera).
 
APNEEF és una organització sense ànim de lucre formada per un grup de pares que volien conscienciar a les persones dels problemes que tenen els nens amb necessitats especials i també per la falta d’associacions que hi havia a Eivissa i Formentera, creant-se a l’any 1998.
 
Aquesta organització agrupa a nens des del naixement fins als 18 anys que tenen qualsevol discapacitat, ja sigui física, psíquica o cognitiva amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i la integració social. Dins d’aquesta hi ha nens amb paràlisi cerebral, autisme, hipoacúsia o síndrome de Rieger, entre altres necessitats.
A més a més, ofereix serveis com per exemple teràpia de llenguatge, teràpia equina, hidroteràpia, musicoteràpia o tallers d’argila i de fang. Cal destacar, que també realitzen sortides els dissabtes amb els infants i realitzen formació per a les persones voluntàries que volen participar en aquesta organització.
 
Però sense dubte, un dels serveis que personalment crec és el més important que ofereixen és el suport que donen a les famílies, ja que un equip format per treballadors socials, terapeutes, mestres d’educació especial, logopedes, fisioterapeutes i psicòlegs ajuden a aquestes famílies que no saben com enfrontar la discapacitat de l’infant i com actuar en aquesta situació.
 
Per a que aquesta organització continuï endavant, hi ha entitats que col•laboren, com el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular o l’ajuntament d’Eivissa, de Sant Antoni i de Sant Josep. També ho fan l’ajuntament de Formentera i empreses privades.
 
A part de tots els serveis i totes les col•laboracions que he esmentat anteriorment, durant aquest any ha participat amb Pacha, per realitzar un calendari per l’any 2013 on es destinarà una quantitat de diners per continuar amb els serveis que ofereix (http://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2012/11/30/calendario-42-sonrisas/591557.html).
 
També, en Piruleto i els seus col•laboradors han participat amb aquesta organització(http://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2012/12/24/carta-papa-noel-apneef/595620.html) i una acadèmia de ball ha destinat una quantitat de diners important a APNEEF (http://ultimahora.es/ibiza/noticia/noticias/local/capricorn-logra-000-euros-para-apneef.html).
 
Penso que és molt important donar suport a aquesta organització i a totes les que siguin possibles, ja que realitzen una funció necessària en la nostra societat ajudant a moltes famílies desorientades quan reben el diagnòstic del seu fill amb necessitats especials.
 
A més a més, a través dels projectes que fan amb les famílies, com per exemple les sortides que realitzen els dissabtes, aquestes poden parlar entre elles i compartir les seves experiències, creant d’aquesta manera vincles afectius i donant-se suport quan ho necessitin.
 
Però no només, gaudeixen les famílies d’aquests projectes, sinó també els infants, ja que poden estar amb altres nens i jugar entre ells. Per exemple, aquesta organització fa jornades de “ocio y respiro”, on els voluntaris de l’associació es duen als infants durant un cap de setmana a hotels d’Eivissa.
 
L’última es va celebrar en Octubre d’aquest any a l’hotel Tres Carabelas que va cedir totes les seves instal•lacions per aquest cap de setmana. En aquestes jornades, per una banda, els més petits gaudeixen de totes les activitats i per altra, els pares es poden dedicar temps a ells mateixos durant aquest temps, que també és molt important.
 
Personalment, us convit a tots a mirar la pàgina web d’aquesta organització per veure la feina tan important que realitzen i com ajuden a tants nens i a tantes famílies (http://www.apneef.com/es/index).
 
Per finalitzar amb aquesta entrada, volia compartir un vídeo molt interessant on es mostra una petita part del treball que es realitza en aquesta organització. Esper que us agradi!
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario